Gröna Studenter Halland

Full fart i nystartade Gröna Studenter!

Gröna Studenter Halland är del av Miljöpartiet de Grönas studentförbund.
”Vi siktar på att vara länken mellan högskolevärlden, politiskt engagemang och Miljöpartiets arbete” säger Johan Sundqvist (Falkenberg), föreningens nyvalda ordförande. ”Vårt fokus ligger på student-, utbildnings- och forskningsfrågor men vi har ambition att vara en högljudd del av det politiska samtalet i alla frågor som rör utbildningspolitik, studenter och unga vuxna i hela regionen”

Redan till terminstarten i januari planerar föreningen att dra igång en stor medlemsvärvningskampanj på campusområdena i Halmstad och Varberg. En kampanj som kommer att kulminera i ett spännande event på Högskolan i mars.

”Vi vet att miljöpartiet har starkt stöd bland högskolestudenter och det finns ett stort intresse för de gröna frågorna. Vi hoppas att Gröna Studenter Halland ska bli en naturlig plattform för alla de samtal och funderingar som dyker upp under det stundande supervalåret och framöver. Vi är redo!” fortsätter Johan Sundqvist

Till den nya styrelsen valdes, utöver Johan, Högskolan i Halmstads före detta kårordförande Madeleine Holgersson (Varberg) samt Sümeyya Gencoglu (Halmstad), Josephine Sundqvist (Falkenberg) och Pontus Svensson (Laholm).

Bor du i Halland och är intresserad av att engagera dig i Gröna studenter?
Hör av dig till: jsundqvist@gmail.com

Läs mer om gröna studenter här: http://www.gronastudenter.se
Comments